måndag 19 juli 2010

Semester & Socialisering

Solen fortsätter att skina hemma hos oss i Norr och det har hunnit hända massa spännande saker för mig sen sist! Först och främst, Matte har haft sin schemalagda långledighet då jag snabbt vande mig vid att alltid ha henne hemma, sedan jobbat två pass då jag fick vara hemma hos mormor & morfar och deras stora Jämthund Ayjo och i lördags gick hon på semester och nu är det Vi hela dagarna. Husse har också kommit hem! Det var riktigt skoj, fast jag gillar inte riktigt det faktum att han har tagit min halva av sängen (attans vad trångt det blev och det särskillt när nu min Birmakompis Zanzi också ska vara med varje natt) och än mindre det faktum att han är väldigt sträng mot mig när jag går till mina bitatacker med mina sylvassa huggtänder. Fast vi blir lika snabbt vänner igen och jag är så trygg vid hans sida.

Den gångna veckan har jag mest övats på att vara med kompisar. Min morbror bor också på landet vid en fin badsjö och dit åkte jag med Matte och Mormor förra veckan. Där hände mycket spännande saker. Till min stora förtjusning hade deras katter serverat en fet sork till mig som jag innan Matte visste ordet av slukade hel. Matte fyade och ushade sig sjåpigt, kan inte förstå varför. Sedan släppte min morbror ut sin Rambo. En treårig Dvärgpinsher som aldrig tycktes ha fått lära sig att veta hut. Efter att min chock lagt sig över hans framfusighet kom jag lyckligtvis på att detta ju var den första hunden mindre än mig som jag träffat. Och då fick han smaka på mitt humör. Matte tyckte jag var duktig som satte han på plats (hon gillar visst inte den där Rambo så mycket) och morbror tyckte att mitt humör liknade Mattes...vad han nu kan mena med det...Gladare blev jag över att få simma i sjön, mina första riktiga simtag med Mattes syskonbarn. Åh vad jag älskar barn och allt vatten som finns!

Sedan dess har Mattes kompis kommit hem från Thailand och hälsat på med en till kompis till mig. Springelflickan Selma gillade jag från första stund men Selma var inte lika leksugen. Mattes kompis tyckte att hon började bli gammal.
Min största lycka blev dock gjord härom dagen. Då jag var hos Mormor & Morfar med Matte kom släktingar förbi. Och med sig hade de en 8 veckors Bordercollie, Rocky. Oj vad jag gillade honom. Och han mig till slut också! Äntligen en valp som förstod mitt språk och jag fick återigen vara större och fostra lite! Jag hoppas han kommer tillbaka många gånger!

Inte nog med att jag fått många kompisar, Matte & Husse tog igår med mig på en "stads"-promenad. Så mycket stad har vi ju inte här men eftersom jag aldrig går kopplad och nästan aldrig möter bilar, cyklar eller annat så var det dags att få gå en lite längre tur kopplad och bland mer händelserikt omkring mig. 15 minuter vandrade vi bland spännande barn, hundar, människor mm. och sedan somnade jag som en sten vid Mattes fötter.

Dessutom har jag blivit Helt rumsren! Nu visar jag på grinden eller ytterdörren när jag är nödig varje gång. Inkallningen går klockrent så länge jag inte hittar sorkar som jag förresten gjorde igen för någon dag sen, eller ett smarrigt kadaver som jag gjorde i skogen idag. Matte har trimmat mina fötter och klippt mina klor också, då ylar och skriker jag så hela byn hör mig. Idag kom Mattes fd svägerska som bedriver uppfödning av Bullmastiffer. Och att hon var van att handskas med tunga typer blev jag varse när hon tog tag i mig för att hjälpa Matte. Det gick så bra! Nu säger Matte att hon ska göra det ännu oftare...fast det tycker ju jag att hon kan låta bli.

Jag har så mycket att berätta, men nu ska vi ut i trägården igen...tur för mig men otur för matte skulle det ju vara om jag hittade en sy sork...

Ps. Tack Maria för kommentaren. Matte hälsar att hon blev så förtjust i er lilla kille när hon skulle välja mig att hon nära nog ändrade sig från tik till hane. Vilken brorsa jag har i Paco! Matte har bott några år i Lund och planerar ev. för att åka ner i sommar på semester & träffa kompisar, så då kanske vi kan träffas?! Ds.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt om ni kommer ner hit! Självklart att vi försöker ha syskonträff isf! Paco skulle bli överförtjust om han fick träffa sin syster.
    Vi klippte klorna o tassarna på Paco i morse med ungefär samma resultat som hos er... tur att han redan charmat in sig hos grannarna så de inte blir upprörda för oväsendet. :)

    SvaraRadera
  2. Stackars dig som måste jaga din mat alldeles själv! Men sork blir man inte mätt på, du får ta en tjock fågel istället :-) Ja Maria, Paco kunde blivit Överkalixbo så är det! Ni jobbar på bra allihopa, tror nog att uppfödarna är de som slarvar mest med både klipp och socialiseringar....skäms på oss!
    Krama på lilltjejen!

    SvaraRadera